Mesing štiti kuću i zdravlje ukućana

 

Figura od mesinga donosi sreću domu i deluje pozitivno na energetski balans doma

Mesing-materijal koji se koristi za razne dekorativne predmete, instrumente ima lekovito svojstvo. Mesing je legura bakra i cinka.Koristi se u elektrotehnici, u građevini ili u unutrašnjoj dekoraciji. Mesing nje jeftin material.U mesing se može dodavati i aluminijum, mangan, silicijum, fosfor.

Sastavljen je od zinka i bakra a može mu se dodati mala količina aluminijuma i olova. Ponekada se doda mala količina gvožđa, mangana, nikla.

Lekovito dejstvo potiče od minerala koji se u tragovima nalaze u organizmu.Mnogi sastojci mesinga se koriste i kao homeopatski lekovi.

Zinc se daje kao homeopatski lek isrpljenim osobama kojima nedostaje sna, dajese se za razne vrste kožnih poremećaja,  onima koji imaju veliku potrebu za ljubvlju, stalno su pospani, imaju strah od smrti, imaju razne vreste strahova, iluzija, paranoje, oscilacije raspoloženja od nervoze do nekontrolisanog smeha, tuge, hipersenzibilnim osobama, zaboravnim,zabrinutim, seksulano jako aktivnim ili onima koji  imaju potrebu za  preterano aktivnim seksulanim životom, fizički simptomi mogu biti razni, širokog spektra, daje se za razne vrste bolova,  kod  onih koji imaju razne vrste  trzajia i razna simptomia vezane za ruke i noge, uznemiravajuće snovi, stomačne probleme razne vrste.

Moderne brave od mesinga

Saksije od mesinga takođe neutrališu negativnu atmosferu u domu

 Bakar kao homeopatski lek daje se za nervozu, uznemirenost, strah, fiks ideje, pulsiranje u glavi, osećaj kao da je voda polivena po glavi, pacijent nekotrolisano koristi neke reči, ima poluotvorene oči, bol iznad očiju, osetljivost na svetlost, spazam lica, bledu ili plavičastu boju lica, jak metalni ukus u ustima, astmatični kašalj, iznenadne napade kašlja,anginu pectoris, lupanje srca na  nanervnoj bazi, hladne šake, grčeve u šakama, listovima nogu.

Oni koji sviraju u instrumente od mesinga ne oboljevaju često

Fosfor kao homepatski lek  daje se umornim osobama koje su kreativne, imaju jake potencijale a pate od strahova, premorene su.Za iscrpljenje osobe je posebno dobar Phosphor acidum.Fosfor inače pokriva čitavu skalu raznih psihičkih manifestacija i stanja u vezi sa strahovima, halucinacijama, depresijom, potrebom da osoba bude sama i istovremeno se plaši samoće, često ima o sebi visoko mišljenje ali povremeno pati  od niskog samopouzdanja, postoji  opterećenost smrću a na fizčkom planu nema organa koji ne pokriva ovaj lek, posebno se daje za razne vrste glavobolja, probleme sa plućima, horomnske poremećaje, poremećaje u sferi seksulanosti.

Nakit od mesinga pozitivno deluje na organizam

Interesantno je da je izraz za duvačke instrumente na engleskom u stvari brass instruments- mesinagni instrumenti jer su oni u stvari napravljeni od mesinga a u njih spadaju, truba, horna, trombon i tuba.

Pepeljara od mesinga neutrališe duvanski dim

Predmeti od mesinga u domu mogu imati lekovito  svojstvo jer se smatra da emituju pozitivnu energiju i neutrališu negativno dejstvo npr. duvana tako da nije loše koristiti pepeljare od mesinga i imati u kući ukrasne predmete od mesinga. Takođe može se nositi nakit od mesinga jer se smatra da u dodiru sa kožom pokazuje stanje organizma. Ako ostanu tamne fleke na koži nakon nošenja nakita, ph organizma nije dobar ili organizmu nedosaju neki minerali. Nekada se mesing koristio redovno za kvake ali zbog skupoće se odustalo do toga i sada se koristi po narudžbini  kao ukrasni deo unutrašnje dekoracije.

J.Holclajtner


 

http://www.brassavenue.com