Kako ukrasiti dom za novogodišnje veče

Sa stanovišta kinseske i zapadne astrologije, najbolja je zlatna boja

Ako posmatramo sa stanovišta kineske astrologije i feng šuia onda moramo razmotriti elemente koji vladaju tog dana. Dočekuje se Nova 2017.godina, tj. nastupa u danu Braon ili Žutog zemljanog Pacova. Element zemlje ne odgovara Pacovu koji je pod uticajem elementa vode. Smatra se da voda i zemlja daju blato pa tako u stvari oni koji su rođeni u godinama pod uticajem vode, a to su one koje se završavaju na 2 i 3 a posebno Pacov i Vepar mogu biti prilično konfuzni tog dana. Njima se može pridružiti i jedan Bivo jer iako pripada zemljanom znaku ima u sebi skriven element i yin, slabe vode i yin, slabog metala. Pacov je veoma lukav i dominantan, posebno kada je u pitanju novac ali takođe je i veliki kavaljer i hedonista. On će biti najugroženiji. U godini Crvenog vatrenog Majumuna može se osetiti prilično isrpljenim. Tako se mogu osećati i Zmija i Konj ali i neka Ovca, Zmaj i Pas. Vatra je nekompatibilna sa osnovnim elementom Pacova – vodom a kako je Pacov zastupljen i kao znak meseca i kao znak koji vlada 1. januarom, treba u dekoraciji staviti težište na zlatnu boju ili žutu, oker. To je boja, simbolizovana zemljom koja ipak može da zaustavi negativne tendencije vode.

 Zlatna  ha1ljina donosi sreću

Crvenu boju treba izbegavati ili samo u nekim detaljima treba da bude prisutna u dekoraciji doma. Srebrna bi takođe mogla doći u obzir jer odgovara yin metalu ili bela koja odgovara yang metalu koji je komplementaran i sa elementom vode i sa elementom zemlje. Zeleni i tirkizni tonovi ako su previše zastupljeni u garderobi ili u dekoraciji mogu značiti previše iscrpljivanja jer su zelena i tirkizna boja simboli yang i yin drveta a drvo koristi vodu i crpi zemlju tako da upravo jedan Tigar i jedan Zec mogu biti najviše skloni ekscesnom ponašanju ili preterivanju svemu. Zmaj će se dosta dobro snaći u novogodišnoj noći i trebalo bi da ima što više zlata na sebi. Zmija i Konj bi svakako trebalo da izbegavaju crvenu boju i u stanu i u vidu delova garderobe a Ovca bi trebalo da nosi crno-belo, srebrno-zlatne detalje i da ima zlatne ukrase u stanu. Majmun takođe treba da izbegava crvenu boju ali ga može smiriti zelena i tirkizna jer metal seče drvo a vatra spaljuje drvo i ako je nervozan, baš kao i neki Petao koji je pod uticajem yin metala, u malim nijasama zelena i tirkizna boja mogu delovati smirujuće. Pas treba da se odluči za mirne tonove bež, žute i braon a Vepar treba da izbegava crvenu boju.

Čak iako bi se tumačile boje prema klasičnoj astrologiji, previše je naglašen znak Riba sa Neptunom i Marsom u ovom znaku što donosi takođe opasnost od vode. To može biti poledica u saobraćaju, previše alkohola ali Mars- Neptun su takođe simboli i droge ili konfuznog i nekontrolisanog stanja pod uticajem narkotika. Da bi se ublažio naglašen element vode, posebno vodeni znaci, Ribe, Rak i Škorpija, trebalo bi da izbegavaju plavu boju u garderobi i u dekoraciji. Crvena i ljubičasta se ne preporučuju jer su Mars-Crevena i Neptun-tamnoplava prenaglašene. Ako neko baš voli te boje ili je planirao da ih ima u garderobi, siva i srebrna mogu smiriti nepovoljne energije ovih boja.

——————————————————————————————————————

Photo by:https://www.goodfon.ru/http://www.simplydresses.com,w-dog.net