Vladavina znaka Jaraca – 21.12.2016.-19.2.2017.

 

Ove godine Sunce je ušlo u znak Jarca nešto ranije zbog prestupne godine tako da je došlo na 0 stepen ovog znaka tačno u podne 21.decembra. Ono što je značajno je da je tada Mesec bio n 4.stepenu ( simbol kuće i porodice) Vage.

Kao i svaki događaj tako se i ulazak Sunca u znak Jarca može tumačiti kao određeni događaj. Na planetarnom nivou ovo je veoma značajan događaj jer je tog dana u to vreme podznak tog događaja ( ulaska Sunca u znak Jarca koji simbolizuje zimsku ravnodnevnicu  tako da i dani počinju da rastu, i istovremeno vladavina znaka Jarca predstavlja  simbolično prelazak iz jedne u drugu godinu jer se tokom vladavine ovog znaka slavi nova godina i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru.

Podznak ulaska Sunca u znak Jarca pada u znak Ovna tako da će ovaj znak kao i ostali kardinalni ( znaci koji pokreću dogaćaje koji simbolizuju glavnu osu horoskopa Istok ( Ovan) – zapad ( Vaga) sever ( Rak) i jug ( Jarac) biti dominantni što govori o potrebi da se preduzmu neki odlučni koraci bilo na profesionalnom ili ličnom planu ma u kom znaku da ste rođeni ali prilagođeno vašem horoskopup. Konkrtno to znači da će u svačijem horoskopu biti naglašeni oni segmenti života u koje padaju ovi  znaci. Npr. ako vam Ovan pada u 2. kuću novca i posla, obratite pažnju na taj segment života u tom slučaju vam Vaga pada u osmu kuću partnerskog novca tj. novca koji zarađuje Vaš partner ili koji zarađujete preko partnerskih odnosa. Ako ste podznak Vaga  npr. onda će vama biti dominantni partnerski odnosi – vi- partner- dom- karijera.

Kako se na vaš podznak odražava planetarno momenat ulaska Sunca u znak Jarca koji će se osećati sve do ulaska Sunca u znak Vodolije

dijamanatOVAN (21.3.- 19.4.)

Vaš podznak dominira tako da ćete i vi imati prilike da dominirate u toku sledećih mesec dana, posebno u sferi odnosa sa strancima. Iako je Mars, planeta akcije, vladalac vašeg horoskopa u vašem astrološkom polju tajni i tajnih neprijatelja u dobrom aspektu sa Suncem, planetom koja je veoma bitna za vaš znak jer je egzaltiran u  vašem znaku, to ne  znači da ćete imati mnogo uspeha ako ne sledite svoju intuiciju.Ona će vas voditi ka cilju i ka saznanju ko su vaši prijatelji a ko ne. Mars u napetom aspektu sa Mesecom, planetom emocija u vašem polju posla i svakodnevnice zbog čega bi moglo doći do problema na poslu.Poslednja Mesečva četvrt na relaciji šesta-deveta kuća, posao – inostranstvo, može doneti sumnje u vezi sa lojalnošću kolega sa kojima radite a žive u inostranstvu. Retrogradni Merkur koji upravlja poljem komunikacije i posla može doneti lošu komunikaciju sa kolegama ili sa šefom, naročito ako se radi o nekom ko je mnogo ambiciozniji od vas. Uran, planeta promena i bunta  u vašem prvo polju ličnosti donosi vam šansu za promenom. Ovo je mesec u kome, ako ste slobodni, možete da upoznate nekog ko će vas po mnogim pitanjima razumeti.Vaša veza može doneti neku vrstu vašeg bunta i potrebu da neko prijateljstvo raskinete.Možete imati potrebu za slobodnom vezom. ako ste muškarac, možete imati problema sa partnerom sa kojim vas deli veliki raspon u godinama.
———————————————————————————————-

green-saphire BIK (20.4.- 21.5.)

Venera, planeta vladalac vašeg podznaka nalazi se u Vodoliji što vam donosi mogućnost da napredujete na poslu ili da doživite uspeh, posebno kada je u pitanju posao u medijima, umetnosti ili u sferi marketinga.Venera kao planeta estetike, bogatstva, hedonizma u dobrom aspektu sa Jupiterom, Saturnom, Uranom i podznakom ovog horoskopa, donosi vam veliku mogućnost da sebe izrazite na najbolji način, kao što je bilo koji posao koji ima veze sa javnošću. Ako ste umetnik, dobićete poziv od nekog ko je izuzetno važan za vašu karijeru. Na momente će vam se činiti da imate neprijatelje i veliku konkureniciju na poslu. To bi moglo biti tačno  i moraćete naći način kako da sa konkurencijom izađete nakraj. Bilo bi mudro ako biste se orijentisali na svaku vrstu sudskog procesa, rešavanja pravnih pitanja. Nekome je veoma bitno da sa vama obnovi saradnju ali vi se možete ponašati prilično svojeglavo ili možete postavljati svoje uslove kada je u pitanju nastavak saradnje. Mars, vladalac polja partnerskih odnosa pada u polje tajnih neprjiatelja koji se kriju među vašim prijateljima tako da u stvari možete biti prilično naivni po pitanju iskrenosti onih koji će vam prenositi neistine o vašem partneru ili osobi koja vam se dopada. Retrogradni Merkur može doneti povećane troškove ili kašnjenje isplata.
———————————————————————————————-citrinBLIZANCI (22.5.- 21.6.)

S obzirom da je vaš vladalac, Merkur, u retrogradnom hodu, u ambicioznom Jarcu i da prelazi preko Plutona, imaćete dosta problema u komunikaciji sa Devicom, drugim Blizancima, Škorpijom ili Jarcem. Trebalo bi da nađete način kako da unapredite svoje poslove ili kako da bolje organizujete svoj život jer možete dobiti nekoliko poslova koje bi trebalo da obavite u kratkom vremenskom roku i bićete najverovatnije spremni da ih prihvatite u poslednjem momentu ali obezbedite ugovor d avas ne bi prevarili kada je isplata u pitanju. Podznak ovog horoskopa ( ulaska Sunca u znak Jarca) pada u vaše polje prijatelja ili kod nekih ( u zavisnosti da na koji stepen znaka pada podznak) neprijatelja tako da ćete biti jedan od mnogih koji će se pitati ko vam je zaista prijatelj a ko ne. Ne bi trebalo da se previše opterećujete nečim što nema mnogo veze sa vama. Ovo bi mogao biti period u kome će vam padati na pamet sve ono što je kontraproduktivno i što vam ne donosi psihički mir. Jak Pluton i Sunce u vašem polju erotike i preljube, može vas učiniti posebno posesivnim. Mars iz vašeg polja porodice i autoriteta može doneti mešanje vaših bližnjih u vaš život. Što manje pričate o sebi to bolje po vas.
———————————————————————————————-

images-7-aquamarinRAK (22.6.- 22.7.)

Poslednja Mesečeva četvrt u Vagi na 4.stepenu koji odgovara vašem znaku u vašoj astrološkoj kući doma i porodice označva potrebu da budete sa vašim ukućanima, da im mnogo više pažnje posvećujete ili da oni vama pruže više pažnje. Vaš život u poslednje vreme ima mnogo veze sa inostranstvom i donosi vam potrebu da idete sa članovima porodice u inostranstvo ili ako ste već negde u inostranstvu, ako neko vama blizak živi negde u drugoj zemlji, imaćete potrebu da budete sa tom osobom. Mars u Ribama to potencira jer je to vaše polje inostranstva a Sunce i Pluton u polju partnerskih odnosa donose vam podršku partnera po mnogim pitanjima. Sunce, palneta energičnosti koja vlada vašim novcem i poslom nalazi se u polju partnerskih odnosa i vi ste znak koji se trenutno najbolje snalazi kada je potrebno doći do novca. Ako ste dama sa podznakom u Raku, novac vam pritiče od ljubavnog partnera ili preko posla koji ima veze sa javnošću. Ako ste muškarac podznak Rak, potrebna vam je partnerka koja će vam maksimalno pružati podršku kada je u pitanju vaša karijera i vaš odnos sa javnošću, ona će biti ogledalo u kome se ogledate. Moguće da ćete imati takođe potrebu da sa roditeljima uspostavite harmonične odnose i da ćete se na njih oslanjati ili ćete želeti da provedete praznike u krugu porodice. Obnovite odnose sa onima koji žive u inostranstvu, to će vam mnogo  značiti za vašu emotivnu stabilnost.
———————————————————————————————-

sunstone LAV (23.7.- 23.8.)

Vaš podznak je kompatibilan sa podznakom u Ovnu i sa Uranom u devetoj kući imaćete potrebu da negde putujete, da obnovite prijateljstva ali ćete povremeno biti veoma podozrivi prema onima koji vam ne izlaze u susret po mnogim pitanjima ili vam kontriraju u diskusiji. Trebalo bi da budete mnogo otvoreniji prema jednom Ovnu koji vas možda s pravom kritikuje a vi nećete toga biti svesni ili nećete to želeti da tolerišete. Venera u polju ljubavi i partnerskih odnosa čini vas zainteresovanim za neku Vodoliju, Vagu, Raka ili Bika. Spremni ste da preko mnogo čega pređete da bi se odnos popravio ali ćete najverovatnije ponavljati greške zbog retrogradnog Merkura u Jarcu i sve ćete govoriti što vam ne ide u prilog, što bi partnera moglo iznervirati. Napet aspekt između Merkura u vašem polju posla i Urana u polju inostranstva i duhovnosti može vas učiniti previše zahtevnim kada je u pitanju posao sa strancima ili neki nov posao koji zahteva visoko obrazovanje. Ako ste studnet, ovo neće biti baš vaš period. Možete biti previše okrenuti društvu umesto svojim ličnim ambicijama. Jupiter, planeta slave i bogatstva u polju komunikacije i kraćih puteva može doneti susret sa nekim ko živi u inostranstvu ko će vam dati koristan savet u vezi sa poslom.
———————————————————————————————-

zadDEVICA (24.8.- 22.9.)

Sunce i Pluton u polju kreativnosti i ljubavi a Mesec, planeta emocija u polju novca i posla. Najvažniji vam je status na poslu, u životu, finansijska sigurnost. Kod vas kao da se ljubav podrazumeva ili ste sigurni u sebe. Uran u polju neverstva donosi priličnu nervozu jer očekivanja mogu da budu velika ali je pitanje da li će partner ili osoba koja vam se dopada imati sluha za ono što joj nudite. Merkur, vladalac vašeg podznaka je u retrogradnom hodu u petom polju ljubavi koje pada u 10.polje ovog horoskopa zbog čega ćete najverovatnije imati priliku da budete u vezi sa nekim ko je poznat u javnosti. Moguće da se radi o muzičaru, glumcu ili sportisti. Kako 12.polje tajnih neprijtalja pada u vaše sedmo polje partnerskih odnosa, moraćete da budete mnogo oprezniji, ima onih koji pokušavaju da osvoje vašeg partnera. Ako ste dugo u vezi, moguće da će partner imati potrebu za manjim društvom, intimnim krugom prijatelja, jer je Saturn u vašoj četvrtoj kući doma i poroice a u devetoj kući ovog horoskopa. Neki dugogodišnji prijatelj iz inostranstva bi mogao da se javi da sa njim čekate Novu godinu. Ipak Jupiter u sedmoj kući ovog horoskopa a u 2.kući vašeg horoskopa nagoveštava sjajne odnose u javnosti ili obnovu poslovne veze sa strancima. Stranci će imati velikog uticaja na vaš status na poslu, moguće su nove ponude. Slobodne Device mogu započeti neku vrstu tajne veze sa nekim umetnikom, sportistom ili lekarom.
———————————————————————————————-

rozenkvarcVAGA (23.9.- 23.10.)

Mesec i Jupiter dve planete bogatstva, emocija ( Mesec) i duhovnosti ( Jupitera donose vam mogućnost da napredujete na ličnom i profesionalnom planu.Sedmo polje partnerskih odnosa iz ovog horoskopa pada u vaše prvo polje ličnosti. Vi ćete tako pokušati da se postavite u odnosu sa partnerom da možete da mu nametnete neke svoje stavove. Uran, planeta promena u polju partnerskih odnosa može značiti da da će partner pokuašti da vas natera da vi sledite njegovu koncepciju života, bilo da se radi o poslovnom ili ljubavnom odnosu. Nemojte ulaziti u konflikte jer bi članovi porodice mogli pokušati da da vam nametnu svoje mišljenje jer je Merkur u retrogradnom hodu preko polja doma i porodice a vlada vašim poljem tajnih neprijatelja ali i karijere i možete biti prilično navni i nespremni da se prihvatite nekih odgovornih poslova ili da se uključite u neke odnose koji su vam prilično stresni. Poslednja Mesečeva četvrt pada u vaše polje ličnosti i vi zbog toga imate potrebu da sagledate svoju karijeru iz nekog drugačijeg odnosa. Sunce u četvrtom polju doma i porodice može vam doneti interesantne susrete sa prijateljima ili sa onima koji su prisutni u javnosti.
———————————————————————————————-hematitŠKORPIJA (23.10.-21.11.)

Trudite se da shvatite svoje unutrašnje potrebe. To vam je najvažniji cilj trenutno jer je poslednja Mesečeva četvrt u vašem polju intuicije ali i  neprijatelja zbog čega preispitujete svoj stav, posebno prema jednom Raku ili Jarcu.Mars, vladalac vašeg polja ličnosti u polju kreativnosti i ljubavi donosi vam tajnu ljubav ili tajnog obožavaoca. Ako vi volite nekog a to ne pokazujete, nemojte biti previše uzdržani, moguće da se radi o nekom ko ne pretpostavlja da biste vi rado bili s njim. Uran u šestoj kući donosi nerviranje na poslu i to će biti neko ko će pokušati da vam da na znanje da mora da bude sve po njegovom. Ne ulazite ni u kakve rasprave kada se radi o osobi koja voli da dominira. Imate tendenciju da birate partnere koji su prilično teške ličnosti i za koje su vam potrebni prilično jaki nervi. Imaćete mogućnost da upoznate nekog lekara, naučnika ili umetnika koji će vam se udvarati. Polje novca i posla opterećeno Saturnom donosi vam prilično tvrdoglave saradnike sa kojima teško izlazite nakraj.
——————————————————————————————–

red-saphire STRELAC (22.11.- 21.12.)

Prvo polje ličnosti u horoskopu ulaska Sunca u znak Jarca pada u vaše peto polje ljubavi i kreativnosti u kome je Uran  u dobrom aspektu sa vašim Saturnom. Sve ono o čemu ste razmišljali moglo bi biti za vas veliki izazov, bilo da se radi o poslu ili o novoj vezi. Zaljubljeni ste u nekog ko vas naročito ne primećuje. Bilo bi dobro da se priviknete na nove uslove pod kojima morate da radite i da shvatite da nije sve do vas. Nemojte biti osetljivi na kritike kolega jer će vam oni zbog retrogradnom Merkura u polju posla, posebno ako se radi o strancima ili osobama na položaju, zamerati i što ne bi trebalo ili za šta nema osnova. Sa stalnim partnerom teško da možete da uspostavite dobru komunikaciju jer ste prilično svojeglavi a o on pomalo konfuzan ili površan. Sunce u polju posla ipak bi moglo donoeti neku dobru poslovnu ponudu posebno ako ste umetnik ili ako se bavite istorijom, arhitekturom, arheologijom, novinarstvom. Neke nove šanse vam se ukazuju u pogledu dodatne zarade.
———————————————————————————————-

malahitJARAC  (22.1.2- 19.1.)

Saturn, vladalac vašeg podznaka u devetom polju horoskopa ulaska Sunca u vaš znak a u vašoj 12.kući tajnih neprijatelja, tajni i intuicije, može doneti vesti iz inostranstva od nekog na koga često mislite. Mars u Ribama takođe upravlja vašim mislima i mentalnim stanjem donoseći potrebu da o svojim idejama razgovarate sa onima koji su vam dragi i sa kojima ste na istoj talasnoj dužini. Retrogradni Merkur u vašem polju ličnosti uz Sunce daje vam lažan osećaj da možete da postignete više nego što je to slučaj, posebno u domenu intelektualnih delatnosti, pisanja,  i ako se bavite poslom koji bi mogao da vas na neki način učini poznatim ili slavnim, posvetite se tome, nemojte se baviti nekim manje bitnim poslovima. Trudite se da ugodite partneru naročito ako se radi o Blizancima ili Devici jer su inače u nekoj vrsti krize. Ribe vas razumeju i pokušavaju da vam se nađu pri ruci po nekim bitnim pitanjima.Porodična situacija nije sjajna jer neko od vaših bližnjih pokušava da nametne svoj stav , prilično revolucionaran na način koji vama nikako ne odgovara.
———————————————————————————————-

tirkizVODOLIJA ( 20.1.- 19.2.)

Svesni ste da možete da  uradite mnogo više nego što ste do sada postigli. Vaši intelektualni kapaciteti su veoma naglašeni i ako se bavite pisanjem, trgovinom ili umetnošću, bićete uspešni. Uran, vladalac vašeg podznaka u Ovnu u prvoj kući horoskopa  ulaska Sunca u znak Jarca donosi vam originalne ideje ali nestrpljenje kada se radi o razgovoru sa onima koji su suprotnog mišljenja. Venera   u vašem polju ličnosti sa Mesecom i Jupiterom u Vagi, znaku kojim vlada Venera čini vas veoma prilagodljivim i spremnim da se priviknete na neke nove uslove koje vam postavljaju Vaga, Bik ili Ribe a koje se tiču bilo posla ili privatnog života.Imate mogućnost da se sretnete sa nekim ko će vam ponuditi rešenje za poslovni problem i to bi moglo biti  za vas veoma povoljno, naročito ako se radi o preporuci koju ćete dobiti od prijatelja. Ako tražite posao, naći ćete ga posredstvom dobrih prijatelja. Slobodne Vodolije mogu biti sklone flerat paralelnim vezama.
———————————————————————————————-

imagesRIBE ( 20.2.- 20.3.)

U vaše drugo polje posla i novca pada podznak horoskopa  ulaska Sunca u znak Jarca tako da ćete se, kada je posao u pitanju,ponašati “ovnovski” dominantno i bićete spremni na neke revouliconarne promene, najverovatnije da ćete naći neki honorarni posao koji bi mogao da vam donese dobre prihode. Sve što radite neko komentariše i bićete skloni raspravama na poslu. Sa Suncem  u Jarcu imate zaštitu na poslu i neke osobe na koje možete da se oslonite ali ako radite s novcem, trebalo bi da budete oprezni ili ako imate neke vanredne troškove oni bi mogli postati prilično veliki. Nemojte ulaziti u tajnu vezu sa osobom koju viđate na poslu ako niste sigurni da li je slobodna, jer biste mogli imati neprijatno iznenaneđenja ili biste mogli biti predmet raznih priča i skandala. Trudite se da nađete najbolje rešenje za neke dugove ili za posao koji bi vam mogao doneti dobru reputaciju.Kada je ljubav u pitanju, najviše vam odgovaraju Škorpija ili Rak.

J.Holclajtner.

———————————————————————————————