Bioenergija vašeg doma

 

 

Mnogi i dalje smatraju lečenje bioenergetskim tretmanima i primenu pravila iz bioenergetskog čišćenja prostora i lečenja  jednom od metoda u  okviru  holističkog pristupa dok drugi smatraju to šarlatanstvom  a zapravo i ne znaju da je pojam bioenergije star nekoliko hiljada godia da su za nju znali Kinezi, Egipćani i svi stari narodi.

Ulazak bioenergije na velika vrata u nauku

Sve živo i samo prividno neživo ( kamen npr.) poseduje bioenergiju. Svaka ćelija svega što postoji na zemlji poseduje bioenergiju. Od stanja te energije, da li je u opadanju, blokirana, ili je osoba pod  uticajem loše bioenergije  kao   prostor, tj. da li je prisutno mnogo   toksične bioenergije ( previše negativnog zračenja) zavisi naše fizičko i psihičko stanje. O tome se mnogo piše i pisalo ali pripadnici zvanične nauke, bilo da su lekari ili fizičari, mnogo se ne izjašnjavaju po tom pitanju, znajući da mogu naići i na osudu iako se uticaj bioenergije proučava u okviru zvanične medicie i pojavljuju se novi aparati koji su u stanju da osobu “očiste” od loše energije. Metode su različite ali u principu se radi po sitemu polarizacije i dovođenja pozitivnih i negativnih jona u ćelijama organizma na optimalno zdrav nivo. Mediji uglavnom pišu spektakularnosti radi o raznim vrstama značenja ali je malo poznato da to nije alternativni pristup lečenju nego jedan od medicinskih  principa čiju je postavku promovisao učenik i sledbenik Sigmunda Frojda i Junga ali i njegov oponent po nekim pitanjima, psihoanalitičar Wilhelm Rajh ( 1897.- 1957.) koji je zbog promovisanja svojih otkrića o bioenergiji u SAD bio osuđen na dve godine zatvora i navodo umro od srčanog udara za to vreme. Američki naučni i industrijski isteblišment je bio značajno uzdrman njegovim otkrićima jer je njegova postavka o važnosti bioenergije i uspostavljanja haramonizacije ne samo tela nego i uma i okruženja, mogla da uzdrma kompletne koncepcije nauke, medicine pa i prehrambene industrije.  Ne odričući se zvanične nauke on pravi prodor u svet navodo alternativnog ili onostranog, parapsihološkog jer su na bazi njegovih postavki nastale medicinske oblasti kao što je psihosomatika. On povezuje telo i psihu i zaključuje da postoje energetski blokovi u telu zbog ranijih trauma, fizičke ili psihološke prirode i proučava uticaj energetskih blokada u telu na nivou muskulature i energetskih tokova što dovodi do psihičkih i fizičkih oboljenja.

Rajh naziva sveopštu vitalnu energiju orgon, panadan energiji či ( ki) kod Kineza ili prani u vedskim spisima. Tzv body psychotherapy – psihoterapija tela, njegovo otkriće koje je osnova za dalje teorije o načinima oslobađanja duše i tela od energetskih blokada.

Bioenergetska analiza je sada nešto što je široko u primeni na njoj počiva i reiki i druge metode alternativnih oblika lečenja, kao što je rekonekcija i rekonektivno lečenje,  čak i raznim aparatima moguće izmeriti jačinu energije u određenim organima a postavku svega je odredio upravo Dr. Vilhelm Rajh. Kada je određenim eksperimetnom shvatio da zrnce peska poseduje bioenergiju postalo mu je jasno da je ceo živi i naizgled neživi svet isprepletam energetskim poljima koja mogu jedni druge da stimulišu i da blokiraju. Sredinom 60.godina Francuzi su prvi uspeli da dokažu da akupunktura počiva na naučnim dokazima jer su izotopima snimili meridijane na kojima se nalaze tačke za energizaciju i harominazaciju određenih organa i tako je akupunktura  ušla na velika vrata u medicinu i postala sastavni deo izučavanja i primene  u okviru anestezije.

Vilhelm Rajh je bioenergiju nazvao orgonskom energijom – orgon, i definisao kao negativnu i pozitivnu i uspeo je patntirati izum neku vrstu kutije, sanduka u   koji bi stavljao pacijenta u kojoj je skupljen pozitivan orgon i pacijent bi se izlečio. To je izazvalo veliku uznemirenost u naučnim krugovima ali njegovi sledbenici nastavljaju proučavanja i tako je napravljen orgonit, mala naprava zapravo kao kamen,  smesa koja predtavlja mešavinu metalne piljevine,smole i kristala naprava poput energetskih stabilizatora koji se mogu kupiti na tržištu koja čisti energetski prostor ali istovremeno i privlači pozitivan orgon.

 Orgonit kao privezak

Orgonit je naišao na veliku popularnost onih koji se bave proučavanjem bioenergije i ima ih različitih vrsta od onih koji štite prostor, koji se mogu ako ih je više u prostoroji, pravilno raspoređenih, energetski umrežiti i štiti prostor od loše energije.

 Orgonit u obliku piramide

Orgonit čisti prostor od loše energije i proizvodi pozitivan orgon tj. energiju, štiti od tehničkog zračenja, povoljno utiče na rast biljaka,orgonizira ( energizuje) vodu, neutrališe negativne efekte kojima je voda izložena iz vodovoda ( hlor, metalne cevi) poboljšava ukus hrane, jača imunološki status, poboljšanje kod raznih bolesti, astme, psihijatrisjkih bolesti, hipertenzije, vraća energetsku ravnotežu u prostor. Mogu se nositi mali organiti kao ukras, medaljon, i služe kao lična zaštita, mogu se nositi u džepu. Takođe postoje i veliki orgoniti za veće prostorije u obliku piramida.
O svim detaljima možete pročitati na http://mandrilo.com/snaga-ljubavi-orgoniti#1

Zaštita prostora od lošeg zračenja klasičnim metodama

Bršljan – Smatra se jednom od biljaka koja pročišćava energetski prostor.

Kuća obrasla bršljanom, ima dobru energetsku zaštitu. Možete ga imati u saksiji u domu.Dracena,

Čuvarkuću bi trebalo da ima svaki dom. Poželjno je da se drži na zapadnoj strani stana ako vam je terasa u tom pravcu, može cele godine da bude naplju.

Drvo novca se lako rasađuje i poželjno je da se to čini i da se deli prijateljima a može da se drži u paru ili u svakoj sobi, posebno u radnoj sobi i u sobi koja je okrenuta ka jugu ili jugozapadu.

Tamjan –  Svima poznata smola koja se koristi u relgioznim obredima u hrišćanstvu. Smatra se da je lekovito dejstvo tamjana u stvari njegovo antibakterijsko svojstvo a inače se smatra da rasteruje zle duhove, što je zapravo drugi naziv za zaprljan eneregetski prostor. Tamjanom bi trebalo svaki dan tj. uveče okaditi stambeni prostor. Time se neutrališu eventualne negativne emocije ili nervoza ukućana i doprinosi harmoničnim odnosima.

Upaljena sveća – Romantične večeri uz sveću imaju svog znčaja. Vatra,simbol strasti i životne energije takođe neutrališe negativne energije tj. proizvodi negativne jone koji su poželjni u vazduhu jer od jonizacije vazduha zavisi mentalno i duševno stanje ljudi, poznato je da kada je mnogo pozitivnih jona u vazduhu, ljudi su razdražljivi. Mirisne sveće sa raznim eteričnim uljima takođe su poželjne, posebno sa  uljem eukapiptusa, bergamota, ruže, sandalovine, limuna i pomorandze. Sveća se može staviti uduboke svećnjake od rozenkvarca ili gorskog kristala ili se uz sveću mogu postaviti kamenčići žada, tirkiza, kristala i time se energizuje prostor.

Slama- Dušeci od slame su prava zaštita od loše energije, posebno od podzmenih voda. Mogu se postaviti ispod glavnog dušeka i jednom godišnje treba menjati slamu.

Lišće kukuruza –Tvrdo lišće kojima je obavijen klip kukuruza kada se osuši trea staviti u jastuk, donosi miran san i otklanja depresiju. Takođe se dušeci mogu puniti ovim lišćem, odlično energizuju prostor.

Ogrlica od ćilibara – Ako nemate svećnjak od ćilibara niti neki ukrasni kamen, ogrlicu od ćilibara okačiti iznad uzglavlja ili je držati na noćnom stočiću, odlično neutrališe negativnu energiju.

J.Holclajtner

———————————————————————————————————————————–

Photo by :http://mandrilo.com

https://hsb.wikipedia.org/,http://www.glasshouseworks.com,http://cvecarstvo.com