Prizovite ljubav plišanim igračkama

Plišane igračke kao dekoracija, donose ljubav

Ako ste usamljeni, tugujete zbog rastanka od osobe sa kojom ste planirali brak ili zajednički život ili ste dugo bez partnera, nabavite plišane igračke.  Spavajte sa njima, neka misle o vama šta hoće. Ako imate kućnog ljubimca, posebno macu, utoliko bolje da se ušuška kod vas i da je  zagrlite i spavate zajedno ili bar da je na vašem krevetu. Može biti i pas, mada većina to izbegava. Britanski premijer Vinston Čerčil je spavao sa psom i mačkama, Englezi za koje misle da su hladni i uzdržani vole da drže u spavaćim sobama plišane igračke kao dekoraciju. I to nije bez razloga.

Kada mazite ljubimca, kada grlite čak i plišanu igračku luči se hormon oksitocin koji je  zadužen za lepo raspoloženje, posebno u ljubavi. On je prisutan u visokom procentu u krvi tokom vođenja ljubavi ali i tokom dojenja bebe, takođe kod žena na porođaju, tako da se ne smatra bez razloga da je rođenje bebe najveća sreća koju žena može da doživi i pored bolova koje trpi. Istraživanja su pokazala da ako se porođaj obavlja sa epiduralnom anestezijom ili carskim rezom, oksitocin je mnogo manje prisutan u krvi, jednom rečju majke koje prolaze prirodan tok porođaja, uzbuđenije su kada se beba rodi. Ovaj hormon sreće je povezan sa potrebom za maženjem, grljenjem, pa čak se povećava u krvi i kod masaže, stoga nije čudno što masaža deluje blagotvorno na osobu, ne samo jer je oslobađa stresa i spazma mišića nego deluje povoljno na raspoloženje zbog ovog hormona.

Deca ne bez razloga vole da spavaju za plišanim igračkama, ona imaju veliku potrebu za osećanjem dodira, maženja zbog čega mnogi pedijatri i dečiji psiholozi smatraju pogrešnim udaljavanje malog deteta iz kreveta roditelja. Zagrljaj roditelja ne može loše uticati na razvoj detinje psihe uz opravdanje da treba da se zna gde mu je krevetac i da se u tako malom uzrastu podvrgava disciplini dok ono vapije za dodirom roditelja. Sve je pristunije dopuštanje bebama da se maze sa mačkama, psima, jer ih to čini srećnim. Niko bebama ne meri nivo oksitocina u krvi tada ali je verovatno veoma visok.

Postoji oxitocin sprej za nos koji se daje kod nekih stanja ali se ne preporučuje da se uzima na svoju ruku. Namirnica koja utiče na lučenje ovog hormona je kakao tako da nije čudno što mnogi potežu za čokoladom kada im nedostaje ljubavi.  Drugi način na koji možete da proizvedete lučenje ovog hormona je da gledate ljubavne filmove, da čitate ljubavne romane, da slušate prijatnu muziku, i da naravno vodite ljubav, ili u nedostatku partnera zagrilte svog plišanog medu. Uskoro će se neki pravi pojaviti u vašem životu.

J.Holclajtner
————————————————————————————————————————————–Photo by :https://www.crusadergifts.co.uk http://www.boredpal.com/