Stil odevanja dodaje ili oduzima godine

 

Mnoge dame, mlade i one u godinama greše pri izboru odeće i time sebi „dodaju“ godine. Kao što sasvim mladim devojkama ne odgovara preterano strog poslovni stil u odevanju tako ni gospođama u godinama ne odgovara mladalački. On samo doprinosi da izgledaju starije.

cd70c5251c28491ab1f2ef0721661bbe

Što pristaje mladima, ne pristaje damama u godinama

Npr. gipsy stil nikako ne odgovara ženama pole 50.godine ma kako imale sjajnu figuru.Široke suknje sa karnerima, bluze sa velikim dekolteom i širokim puf rukavima čini ih kao da su spremne da izađu na scenu pozorišta i da glume Karmen a ne da izađu na ulicu. Sasvim ravne cipele, tipa baletanki takođe gospođe u godinama čine starijim jer izgledaju kao da žele da po svaku cenu budu mladolike. Mala potpetica daje dostojanstvo njihovim godinama i čini ih  damama dok izuzetno visoke potpetice mogu takođe doprineti da izgledaju „jeftino“ u želji da budu sexy i fatalne. Retke su one koje mogu da visoke potpetice uklope sa garderobom tako da izgledaju sjajno. I to uglavnom će im pre poći za rukom uz pantalone nego uz suknje.

hmprod

Animal print – definitvno deluje jeftino čak iako se radi o veoma skupom materijalu,može biti sjajan samo u vidu ešarpe ili ako se radi o kupaćem kostimu.

Satenski blejzeri takođe mogu delovati jeftino a isti je slučaj i sa blejzerom od teške svile. Sve što je preterano sjajno gospođama dodaje godine. Mat materijali ali ne u sumornim bojama nego u jasnim bojama, npr. šljive, čak i srebrno sivoj boji, tamno tirkiznoj, bordo, svetlo ljubičastoj damama pomažu da svoje godine nose na pravi način.

Mlade devojke u strogim blejzerima mogu izgledati kao da su uzele odevni komad iz garderobera svoje majke ili bake. Isto se odnosi na široke žakete sa šal kragnom.

Tunike odgovaraju mladim devojkama a gospođe u godinama, čak iako žele da sakriju koji kg. težine čini starijim.

Pravilo u odevanju je da sve što je svetlucavo, lukres, i razni materijali tog tipa i čipku ne treba nositi pre nego što padne veče. Čipka se može naći samo na beloj ili bluzi pastelne boje tokom dana. Crna čipka ili rupičasti, mrežasti materijali u vidu maijica deluju jeftino osim u  izuzetno kvalitetnim odevnim kombinacijama.

Kada birate garderobu, posebno za posao poenta je da  ne delujete u njoj kao da nešto poručujete, npr. devojke u strogim odevnim kombinacijama tipa muško odelo poručuju da su ambiciozne ali ih lice odaje da su neiskusne. Gopođe koje u veselim bojama, u kratkim tesnim suknjama sa tesnim gornjim delovima  sa naglašenom bistom poručuju- I dalje sam sexy, mislim o sebi sve najlepše. Pogledajte sebe realno u ogledalu  i zapitajte se šta će ona druga strana pomisliti kad vas vidi. Ne smete biti karikatura onoga što želite da predstavljate.

enver-satin-jacket-with-lace-inserts-luisa-spagnoli-31

Kada čipkani rukavi deluju otmeno.Model koji mogu obući i mlade i sredovečne dame

petite-skirts

Neutralna kombinacija za sve generacije

work-outfit-combination-ideas-for-business-ladies-1

Odličan izbor i za mlade i za dame u godinama

Nećete pogrešiti ako imate belu košulju, možda sa nekim dikretnim dezenom, štrafte malo komotniju, kvalitetnu maijcu ipod blejzera od dobrog pamuka, svilenog konca, dobre trikotaže. Boje poput golubije plavo, umereno pink, šljive, topla maslinasto zelena boja, boja peska, teget. Možete obući crveni blezer ili bluzu ali ne i crvene pantalone ili suknju, naročito ako se radi o napadno crvenoj boji.

fantasydekor.com


Photo https://www.aliexpress.com,http://www.missesdressy.com/,http://www.hm.com,http://shop.luisaspagnoli.it,http://www.dressedupgirl.com/