Feng šui po principima kineskog horoskopa

blanket-001

I boja prekrivača može da posluži kao energetska zaštita

Feng šui, drevna metoda uređenja prostora može se uređivati po standardnoj podeli na devet segmenata koji su simbolizovani letećim zvezdama tj. brojevima i takav način raspoređivanja zaštitnih elemenata u stanu ili radnom prostoru zahteva veliku preciznost. Mora da se uskladi ne samo element ( drvo, metal, zemlja, voda i vatre) sa delom stana tj. pravcem sveta nego i sa ličnim brojem tj. letećom zvezdom svih članova porodice.

Jednostavan način usklađivanja energije prostora po principima feng šuia a na osnovu kineskog horoskopa je usklađivanje sa energijom koja preovladava u toku određenog meseca. i tekuće godine.

Konkretno 2016.godina je do 28.januara 2017. kada počinje po lunarnom kalendaru ili 4.februara ( svake godine) po solarnom kalendaru, je pod uticajem elementa vatre i metala. Još uvek smo u godini Crvenog vatrenog Majmuna i to znači da se mnogi mogu ponašati autodestruktivno jer je Majmun yang, jaka muška energija metala koja simbolizuje oružje a vatra kao element topi metal. Postoji i obrnuto tumačenje da metal iscrpljuje vatru jer da bi yang metal bio istopljen potrebno je mnogo yang vatre. Konj je znak koji je pod uticajem yang vatre. Vatra vlada jugom a metal vlada zapadom. Znači pravac u ovoj godini koji može doneti šansu za uspeh ali i ako se energije ne koriste kako treba i poraz i nezadovoljstvo,  je jugozapad.To može biti sektor uspeha i sukoba.

Metal naročito yang metal, jak donosi depresiju i bolesti pluća. Osobe koje su rođene u godinama koje se završavaju na 0 su pod uticajem jakog yang metala.To su izuzetno inteligentni individualisti, bolećivi prema slabima ali nemilosrdni prema autoritetima. Ne podnose da im neko nešto naređuje, vole disciplinu ako je oni sprovode. Dobri organizatori i spremni da vredno rade ako su motivisani. U protivnom, Majmuni inače kao znak je detnjast. To je njegov način da se brani od melanholije. Majmun je večito nedoraslo dete koje se snalazi u svakoj situaciji ali nije spreman da mnogo radi ako ne mora.

10-easy-steps-how-to-get-ready-for-a-dance-party-2

Ako idete u provod do 7. decembra slobodno se obucite provokativno u zlatnim tonovima.

Do 7.decembra vlada mesec Zlatnog zemljanog Vepra. Treba nositi zlatan nakit ili drap, zlatnu i braon boju bilo da je garderoba ili nakit u pitanju.Vepar je hedonista, to je slaba yin zemlja a zemlja i vatra su kompatibilni elementi. Povoljan period za Bivola, Ovcu, Zmaja i Psa. Posle 7.decembra nastupa period Belog metalnog Pacova,  a to je veoma moćan znak. Pacov je najlukaviji od svih znakova, voli novac, erotičan je, ne preza ni od čega, često beskrupulozan ali osećajan i plemenit prema onima koje voli. Ako obeća  nešto ispuniće to ali uglavnom je tajanstven i malo ko može da mu veruje.Kada je Pacov kao vodeni znak u mesecu pod uticajem metala, onda je to metalni Pacov, duplo jači, sposobniji čak i da se odbrani od vatre, glavnog elementa koji vlada ovom godinom. Voda, glavni element Pacova gasi vatru a metal iz meseca ako se ukrsti sa metalom iz godine jer yang metal je simbol mača, dolazi do sukoba. Moglo bi se zaključiti da postoji opasnost od sukoba zbog novca, mnogi mogu imati problema zbog dugova a mnogi će zaključiti dobre poslove. Osobe koje su rođene u godini koja se završava na 0 i 2 biće veoma moćne. Konkurencija može da im bude neki Tigar ili možda neki Konj.

rozenquartz

Da biste prizvali dobre energije, smanjite uticaj metala u svom okruženju i garderobi. S druge strane da biste izbegli snagu vatre, ne forsirajte crvenu boju, naprotiv nosite bež, sivu, roze, bledo zelenu boju. Nežni kristali poput rozenkvarca  mogu da očiste energetski prostor. Možete da koristite svećnjake od rozenkvarda i da u nju stavite malu sveću jer je sveća simbol yin vatre i tako se umanuje snaga yang vatre. Previše plave, posebno tamno plave i crne boje potencira snagu vode koja vlada Pacovom. Zato treba koristiti svetlo tirkiznu boju ili svetlo roze jer vatra i drvo iscrpljuju vodu i metal.

1000-ideas-about-short-silver-dress-on-pinterest-open-backs-2323584

Kada 5.januara 2017. započne mesec Srebrnog metalnog Bivola, možete očekivati dobitke. Yin metal označava novac a Bivo spada u zemljane znake sa malim procentom i vodenog elementa. Mnogi mogu dobiti posao sve dok ne nastupi nova kineska godina pod vladavinom Purpurnog vatrenog Petla. Do tada, do kraja januara, imajte u džepu neke novčiće radi sreće a što se zaštite prostora tiče možete držati srebrni svećnjak i forsirati srebro kao nakit ili nositi garderobu sa srebrnim tonovima.

J.Holclajtner


Photo by :Irida.nl,http://kingofwallpapers.comhttp://kingofwallpapers.com/,http://adworks.pk/Girlscene,http://nafdress.com/l