Mesečni horoskop vašeg podznaka za januar 2017.

 

dijamanatOVAN (21.3.- 19.4.)

Već 5.jnauara u vašoj kući ličnosti  dolazi do pojave prve Mesečeve četvrti što vam daje šansu da započnete neke nove poslove. Mars, vladalac vašeg znaka biće tokom celog perioda u vašoj kući tajni i tek krajem meseca ulazi u vaš segment ličnosti. To može značiti da ćete kriti svoje planove u vezi sa važnim odlukama, posebno kada je upitanju inostranstvo. Pun Mesec 12. januara u polju doma i porodice u vreme kada i Merkur planeta biznisa kreće direktnim hodom može značiti dobit od nekretnina ali samo ako već imate razrazđen posao. Poslednja Mesečeva četvrt 19.januara u Škorpiji može doneti neke nepredviđene troškove ali i sjajnu vest od nekog ko živi u nekoj dalekoj prekookeanskoj zemlji. Mlad Mesec 28.jauara u polju javnosti u vreme kada Mars ulazi u vaše polje ličnosti omoguća vam da se eksponirate na najbolji način, posebno ako se bavite poslom zbog koga ste poznati u javnosti. Venera, planeta ljubavi boraviće tokom celog meseca u vašem polju tajni a upravlja segmentom partnerskih odnosa i novca tako da ćete sve u svemu biti tokom januara veoma diskretni, tajanstveni i nedokučivi.Ako tražite posao, naći ćete preko osobe koja se bavi medicinom ili umetnošću, radi u medijima.

——————————————————————————————————————-

green-saphire BIK (20.4.- 21.5.)

Prva Mesečeva četvrt u Ovnu 5.januara donosi neke nove ideje u vezi sa poslom ali skloni ste siscrpljivanju što vam može doneti neke manje zdravstvene tegobe. Mars u segmentu prijatelja oslikava vaše okruženje kao umetničko i najbolje ćete se razumeti sa umetnicima. Imaćete priliku da se dogovorite sa jednim Jarcem oko zajedničkog posla sa strancima u vreme punog Meseca 12.januara i verovatno ćete tada imati priliku da sklopite izuzetno povoljne poslovne aranžamane. Niste spremni da otkrivate sve svoje adute, čuvate se za neki sudski spor ili za situaciju u kojoj ćete moći da svima date na znanje koliko znate i vredite. Ne želite da se osećate prevarenim mada je oko vas dosta onih koji pokušavaju da vas na neki način prevare ili iskoriste. Partnerski odnosi vam oduzimaju mnogo energije ali vi menjate taktiku i postajete miroljubiviji. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 19.januara spremnis ste da napravite kompromis sa Vodolijom i Škorpijom što će se pokazati kao izuzetno mudra potez. Venera, vladalac vašeg segmenta ličnosti boravi u Ribama gde je jaka i ako ste umetik, dobro ćete proći. Mesec je mnogo povoljniji za žene nego za muškarce koji će biti kolebljivi i prilično pasivni.

——————————————————————————————————————-citrinBLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Merkur, vladalac vašeg podznaka u retrogradnom hodu do 7 januara donosi vam probleme posebno u vezi sa poslom koji nje baš lako naplativ ili je prilično naporan. Spremni ste da uložite mnogo napora u nešto što je potpuno neisplativo ili rizično ali vi igrate na sve ili ništa i želite da budete spremni za neke nove, velike napore kada ćete moći da pokažete šta sve znate i umete. U toku ovog meseca naglašeno polje karijere čini vas posebno sklonim da se družite sa umetnicima i ako ste sami umetnik da se angažujete na nekom poslu koji bi mogao da vam donese na duži rok korist od zajendičke saradnje. Strelac može biti prilično naporan za svaku vrstu saradnje i komunikacije a u prvoj polovini meseca verovatno nećete biti zadovoljni ponašanjem ljubavnog partnera koji će biti prilično kolebljiv, svojeglav, povremeno depresivan jer će biti nezadovoljan svojim društvnim statusom. Mlad Mesec 28. januara u polju inostranstva može doneti neki novac od nekog daljeg rođaka ili od posla sa strancima.

——————————————————————————————————————-

images-7-aquamarinRAK (22.6.- 22.7.)
Najvažniji planetarni događaj  za predstavnike osoba kojima je podznak u Raku je ulazak Merkura, planete logike i biznisa u polje partnerskih odnosa na isti dan kada je pun Mesec u vašem segmentu ličnosti tako da ćete 12. januara verovatno biti spremni da učinite mnogo toga što bi moglo da vam popravi odnos sa onima sa kojima možete da imate dobre poslovne ili emotivne odnose. Potrebno je da se povežete sa nekim osobama koje žive u inostrnastvu jer su i Mars i Venera i Neptun u segmentu inostranstva što vam donosi sjajne šanse za napredovanje preko rođačkim veza, ako ih imate negde u inostranstvu ili u radu sa strancima. Bićete dobro raspoloženi kada je u pitanju emotivna veza sa jednom Škorpijom jer će poslednja Mesečeva četvrt 19.januara u ovom znaku doneti mogućnost nastavka veze sa predstavnikom ovog znaka.

——————————————————————————————————————-

sunstone LAV (23.7.- 23.8.)

Prva Mesečeva četvrt 5.januara u polju inostranstva i visokog obrazovanja naklonjena je onima koji nameravaju da rade sa strancima ili da polažu ispite, da se bave poslom koji bi mogao da im donese mogućnost dugoročne saradnje sa inostranim partnerima. Trebalo bi da budete tolerantniji u radu sa jednim Strelcem i Jarcem u prvoj polovini meseca a posle 19.januara da imate više strpljenja za članove porodice. Nemojte dopustiti da vas obuzme malodušnost ako se situacija ne bude odvijala kako želite kada su u pitanju novi poslovi sa Vagom ili Ribama. Imaćete tendenciju da budete povremeno povučeni u sebe i pomalo melanholični jer će tri planete boraviti u vašem polju tajni, erotike, flerta i verovatno nećete želeti da obelodanjujete svoj emotivni status nikome. Malo ko shvata da ste u stvari povremeno melanholični jer vas Jupiter u polju mentalnog stanja čini iracionalnim i preterano zahtevnim bez neke ralne osnove.

——————————————————————————————————————-

zadDEVICA (24.8.- 22.9.)

Merkur, vladalac vašeg podznaka u polju privatnosti donsi probleme u porodici jer se mnogi mešaju u vaš život a vi niste u stanju da se postavite kako treba. Problem je u vama jer ste previše posesivni i svojeglavi. Pokušavate da svima nametnete svoje stavove, želje i potrebe i to se loše odražava na vašu svakodnevnicu jer ste prilično nervozni. Prva Mesečeva četvrt 5.januara u polju bolesti i neprijatelja može doneti neke manje tegobe a u vreme punog Meseca 12. januara dobićete konkrentu pomoć ili ponudu od prijatelja sa kojim ste nekada bili u dobrim odnosima. Verujete da možete da se snađete u poslu koji podrazumeva znanje stranih jezika i možete se odlučiti da se vratite nekadašnjem poslodavcu sa kojim ste nedavano raskinuli saradnju u afektu. Ljubavni život je konfuzan i u drugoj polovini meseca ima šanse da se sredi ako budete uvezi sa tolerantnim partnerom koji će vam dati na znanje da očekuje od vas da napravite neku promenu u svom stavu prema njemu.

——————————————————————————————————————-

rozenkvarc VAGA (23.9.- 23.10.)
Već 5.januara polje partnerskih odnosa naglašenoje prvom Mesečevom četvrti i vi ćete biti spremni da sa partnerom o svemu iskreno razgovarate, možda i da ga kritikujete po nekim pitanjima. Do 12.januara moraćete da rešite pitanje statusa naposlu ili pitanje nekretnina. Ipak, vama su partnerski odnosi primarni naročito jer je polje tajnog života vašeg partnera ili tajnih ljubavi vašeg partenra previše naglašeno.Ako ste dama Vaga imate utisak da se neko previše meša u vaš života i da pokušava da vašeg partnera pridobije za sebe na sve moguće načine. Retrogradni Merkur može vas do 12. januara učiniti depresivnim a posle tog datuma prilično povučenim u sebe. Imaćete potrebu za mirom i za privatnošću i verovatno će vam se ostvariti želja da upoznate neku Vodoliju koja će krajem meseca pokazati veliko interesovanje za vas. Moguće je da ćete upravo preko jedne Vodolije uspeti da rešite pitanje nekog zaostalog novca koji vam neko duguje.

——————————————————————————————————————-

hematitŠKORPIJA (23.10.-21.11.)

Polje svakodnevnih aktivnosti naglašeno je 5.januara ali vi ćete biti nezadovolji stavom nekih koleginica, posebno ako ste dama Škorpija. Od vas će se očekivati previše a vi ćete svoju energiju usmeriti na ljubavni plan i 12. januara kada bude pun Mesec u Raku, moći ćete da se sretnete sa nekim ko vam je veoma drag i da svoje odnose izgladite ili da započnete vezu. Retrogradni Merkur vas do 7.januara čini prilično iracionalnim i nedovoljno spremni da se uključite u neka dešavanja na radnom mestu ili da odgovorite na zahteve onih sa kojima radite po nekim za vas nebitnim pitanjima. Nemojte biti nakraj srca kada je u pitanju ljubavni život ako partner bude previše tajanstven, moguće je da neće pred vama da do kraja otkriva karte ali da mu je ustvari veoma stalo do vas. Ako ste u dugoj vezi ili braku, razgovaraćete o proširenju porodice.

——————————————————————————————————————-

red-saphire STRELAC (22.11.- 21.12.)

Do 12.januara u vašem znaku boraviće  Merkur, planeta koja vlada poljem karijere i poljem partnerskih odnosa a 7. janura kreće direktnim hodom. Pokušaćete da se postavite autoritativno prema nekom od koga ste mnogo očkiali ali na kraju ostali razočarani i verovatno toj osobi nećete lako nešto oprostiti. Može se dogoditi da ona 5.januara u vreme prve Mesečeve četvrti pokuša da vam se nametne ili da vam da na znanje da joj je stalo do vas ali vi ćete verovatno biti veoma uzdržani. Pun Mesec 12. januara neće vas smekšati niti će vas učiniti toleratnijim prema nekom ko vam nešto duguje. Naglašeno polje privatnosti i privatnog biznisa donosi vam mogućnost za započinjanje poslova koji bi mogli na duži rok da vam donesu materijlanu stabilnosti da vam omoguće da se postavite na pravi način prema onima koji su vam bliski da pokažete razumevanje na koje će vam oni uzvratiti na isti način. Previše se povlačite u sebe i ne dozvoljavate nikom da vam da neki koristan savet.

——————————————————————————————————————-

malahitJARAC  (22.1.2- 19.1.)

U potpuni ste okuprani članovima porodice i njihovim problemima. Imate način da rešite neku dilemu sa kojom ste suočeni a verovatno se odnosi na odnos sa jednim Blizancem ili Devicom. Dobićete pozive sa više strana i želećete da se sretnete sa onima sa kojima niste imali prilike, prilično dugo da se vidite. Ako  planirate privatan posao, pokušajte da se angažujete mnogo više oko organizacije tog posla jer biste mogli biti veoma uspešni. Rak i Bik vam pružaju podršku, kao i Ribe sa kojima možete imati veoma lepu saradnju. Venera, Mars i Neptun u vašem polju intelekta čine vas sposobnim da izrazite svoje talente i moguće je da ćete dobiti posao u medijima. Mnogima se dopada način na koji vi radite i na koji iznosite svoje ideje. U ljubavi ste prilično uzdržani ali veoa lojlani i partner je toga svestan. Ne ulazite u raspravu sa Vodolijom koja vam često stavlja neke primedbe bez osnova, bilo da se radi o poslovnom ili rođačko odnosu.

——————————————————————————————————————-

tirkiz VODOLIJA ( 20.1.- 19.2.)

Pokušavate da se nekom nametnete i verovatno će vam to poći za rukom u vreme prve Mesečeve četvrti 5. januara kada ćete sa nekom drugom Vodolijom ili Ovnom uspeti da se dogovorite oko bitnih pitanja i možda da razgovarate o nekom novom poslu koji bi mogao da vam se vrlo brzo ispalti. U vreme punog Meseca 12. januara bićete pomalo naivni kada su u pitanju saradnici u koje ste imali poverenja. Naglašeno astrološko polje novca i posla donosi vam mogućnost nalaženja rešenja za trenutni poslovni problem ali vi verovatno nećete biti naročito zadovoljni mada ćete biti na to primorani. Blizanci i Devica vam mogu praviti probleme. Vaga i Bik mogu biti dobri saradnici a Ovan će biti veoma zahtevan po mnogim pitanjima. Imate način da rešite jednu dilemu u vezi sa finansijama ili stambenim prostorom i verovatno ćete se odlučiti za neki ne tako mudar ali radikalan potez.

——————————————————————————————————————-

images RIBE ( 20.2.- 20.3.)
U vašem polju posla i novca prva Mesečeva četvrt 5.januara donosi neki nov poslovni predlog ili ćete ga čak i vi dati jer je naglašeno polje ličnosti. Prilično ste konfuzini i nedovoljno spremni da se upustite u poslove koji bi mogli da vam se vrlo brzo isplate. Mnogi misle da previše maštate o nečemu što neće biti baš tako lako izvodljivo i realno. Imate način da regulišete svoje odnose sa jednim Bikom, Vagom ili Ovnom dok će Škorpija biti spremna da sa vama sarađuje, posebno ako se radi o poslu sa strancima. Nemojte se previše opterećivati nečim što ne možete trenutno da rešite. Pitanje nekretnina može biti za vas prilično opterećujuće i verovanto ćete želeti da što pre znate na čemu ste. Ako ste slobodni, moguće da će vam se udvarati neko koga površno poznajete ali pazite da ne donesete prebrzo odluku o započinjanju veze sa osobom o kojoj ne znate mnogo.

——————————————————————————————————————-

J.Holclajtner